Macrocomanda „Uneste puncte” a fost refăcută pentru a funcţiona fără referinţe către librării externe şi a elimina posibilitatea apariţiei erorilor la încărcare (libraria externa nu este găsită). Ţin sa mulţumesc pe această cale celor care au trimis mesaje referitoare la această problemă.


Prelucrarea măsurătorile terestre efectuate asupra elementelor care au o formă liniară (căi de comunicaţie, reţele edilitare, utilităţi, diguri etc.) şi se desfăşoară pe distanţe mari poate deveni o operaţie greoaie. Acest lucru se datorează faptului că de cele mai multe ori este necesar ca acestea să fie reprezentate pe planuri sau hărţi cu ajutorul liniilor deci este necesară unirea punctelor caracteristice succesive (în unele situaţii pot fi de ordinul sutelor). Pentru a automatiza acest proces s-a creat o macrocomandă pentru mediul Autocad a cărei interfaţă este prezentată în figura 1.

uneste-puncte

Figura 1 - Interfaţa macrocomenzii Uneste puncte

 • Cale fişier: locaţia fişierului care conţine informaţii referitoare la puncte. Acest fişier trebuie să fie structurat pe coloane (despărţite prin tab sau space) astfel: nume punct, X, Y, Z şi cod;
 • Citeşte coduri: citeşte codurile din fişierul selectat şi populează lista codurilor disponibile;
 • Coduri utilizate: codurile care vor fi folosite pentru a căuta punctele ce vor fi unite;
 • Mod
  • 2D (polyline): uneşte punctele folosind entităţi de tip polyline (cotele vor fi neglijate);
  • 3D (3D polyline): uneşte punctele folosind entităţi de tip 3D polyline (punctele de inflexiune ale liniei vor avea cote).
 • OK: execută operaţia de unire a punctelor folosind lista de coduri utilizate;
 • Anuleaza: anulează executarea macrocomenzii.

Executarea acestei macrocomenzi va desena în fişierul curent al mediului Autocad, pe layer-ul activ, liniile care unesc puncte cu acelaşi cod în ordinea în care acestea sunt găsite în fişierul de tip text selectat (figura 2).

exemplu-uneste-puncte

Figura 2 - Exemplu de puncte unite cu ajutorul macrocomenzii Uneste puncte

Pentru a downloada macrocomanda Uneste puncte click aici.


Lista modificărilor efectuate: 4 februarie 2009 - eliminarea mesajului de eroare în cazul în care există un singur punct cu un anumit cod, acesta neputand defini o linie.


Comentarii   

#18 IONUTV 12-07-2011 12:14
---------------------------
AutoCAD
---------------------------
"Wrong file format"
---------------------------
OK
---------------------------
Cam asata imi da si in autocad 2005 si in 2007 can incerc sa incarc ... asta dupa ce ii dau eu extensie .dvb ca nu are nici un fel de extensie * Ce imi scapa ? :dry: ?? * mersi pt ajutor
#17 nicolaebaia 25-09-2010 16:10
imi puteti da un exemplu de cum trebuie sa folosesc codurile astfel incat sa mearga macrocomanda ?eu lucrez doar cu coduri numerice.
#16 admin 05-06-2010 14:48
Imi cer scuze. A fost o mic scapare din partea mea si am pus fisierul care gresit. Acum ar trebui sa mearga.
#15 CostelBT 03-06-2010 10:29
" COMPILE ERROR IN HIDEN MODULE: This Drawing " si la Autocad2007
#14 SILVIA 05-03-2010 23:28
si mie imi da eroarea respectiva :sad:
#13 CATALIN 08-12-2009 11:16
sunt mai nou p'aici, dar am si eu o problema: la rularea aplicatiei primesc mesajul " COMPILE ERROR IN HIDEN MODULE: This Drawing ". Am inteles ca au mai avut si altii problema, dar spuneti ca ati rezolvat-o.
lucrez in acad map 3d 2008
#12 SzAlexanderR 06-08-2009 11:19
Buna,
am incercat si eu sa rulez aceasta macrocomanda dar imi da o eroare: "Could not load an abject because it is not available on this machine". Mentionez ca folosesc AutoCad Civil3D 2008. Ce sa fac sa imi functioneze si mie? Orice sfat e bine venit.
#11 gabriel blaga 08-04-2009 09:39
am incercat sa folosesc noua comanda dar da o eroare. cum se poate rezolva problema?
#10 AnGo 17-03-2009 14:41
Cand incarc macrocomanda imi zice ceva ca ar putea contine virusi si anumite informatii se pot pierde...ii cumva o avertizare de la autocad sau chiar s-o intamplat sa incarce virusi.
#9 admin 04-02-2009 22:49
Aceasta macrocomanda este foarte utila si poate fi imbunatatita destul de mult. Ceea ce este foarte greu de facut este sa faci o macrocomanda care sa se potriveasca cu stilul fiecaruia de lucru. Eu sunt dispus sa fac aceasta macrocomanda mai performanta si sa se potriveasca cu stilul cat mai multor persoane. Insa, pentru acest lucru, ar trebui sa stiu cum lucreaza fiecare, ceea ce este, evident, imposibil. Daca se vor arata interesate mai multe persoane voi deshide o sectiune pe forum si acolo vom discuta despre cum va trebui sa arate o astfel de macrocomanda.

You have no rights to post comments

Ultimele imagini

 • Harta corecţiilor 2D
 • Hits: 2600
 • Harta corecţiilor pe direcţia nordului
 • Hits: 3160
 • Harta corecţiilor pe direcţia estului
 • Hits: 2326