Macrocomanda „Uneste puncte” a fost refăcută pentru a funcţiona fără referinţe către librării externe şi a elimina posibilitatea apariţiei erorilor la încărcare (libraria externa nu este găsită). Ţin sa mulţumesc pe această cale celor care au trimis mesaje referitoare la această problemă.


Prelucrarea măsurătorile terestre efectuate asupra elementelor care au o formă liniară (căi de comunicaţie, reţele edilitare, utilităţi, diguri etc.) şi se desfăşoară pe distanţe mari poate deveni o operaţie greoaie. Acest lucru se datorează faptului că de cele mai multe ori este necesar ca acestea să fie reprezentate pe planuri sau hărţi cu ajutorul liniilor deci este necesară unirea punctelor caracteristice succesive (în unele situaţii pot fi de ordinul sutelor). Pentru a automatiza acest proces s-a creat o macrocomandă pentru mediul Autocad a cărei interfaţă este prezentată în figura 1.

Citește

De foarte multe ori realizarea unei hărţi, plan sau schiţă începe cu operaţia de raportare a unui set de puncte caracteristice. Această operaţie a fost automatizată complet folosind o macrocomandă a cărei interfaţă (figura 1) este prezentată în continuare:

Citește

În mediul Autocad se pot efectua citiri directe ale coordonatelor punctelor, lungimilor de segmente sau ale unghiurilor. Însă, dacă dorim ca produsul final să fie imprimat pe un suport de hârtie sau exportat într-o imagine care nu conţine informaţii despre georeferenţiere nu vom mai putea efectua aceste operaţii. Rezolvarea acestei probleme se face prin desenarea unui caroiaj. Macrocomanda prezentată în continuare (fig. 5) desenează caroiajul kilometric pentru o suprafaţă delimitată cu ajutorul entităţii de tip Autocad polyline.

Citește

Ultimele imagini

  • Harta corecţiilor 2D
  • Hits: 3465
  • Harta corecţiilor pe direcţia nordului
  • Hits: 5033
  • Harta corecţiilor pe direcţia estului
  • Hits: 3675